Парфюм с феромони срещу стеснителност

Феромоните са вещества, които се отделят от кожата. Те се усещат от рецепторите на органите на обонянието, които изпращат сигнали до мозъка. Точно заради феромоните животните се намират,  дори когато са на голямо разстояние едно от друго. И разбира се феромоните определят и тяхното поведени в периода на ухажване и чифтосване.

Разграничават се няколко вида феромони: за търсене на партньор, феромони, които се отделят при страх, такива, които се използват от животните да маркират своята територия и други, с които съберат пръснатите членове от ятото.

Първите изследвания дали и как феромоните влияят на човека са направени едва през 1990 г.

Чрез човешката кожа се отделят различни феромони. Те определят на сексуалната привлекателност на даден индивид. Феромоните се улавят от Вомероназалния орган или така наречения орган на Якобс, който се намира в носа и е със структура различна от тази, която отговаря за обонянието. Той е свързан е със структури в мозъка, които контролират сексуалното поведение и образуването на
хормони в човешкия организъм. Рецепторите на Вомероназалния орган са свръхчувствителни и могат да „уловят“ дори минимално наличие на феромони във въздуха и да изпратят сигнал до мозъка.  Ароматът на феромоните, е едва доловим, много дискретен е, дори неразличим.  Парфюмите и дезодорантите, които използваме, ги подтискат, а през зимата облеклото ни ги „затварят“.

Стресът, умората, депресията, приемът на лекарства влияят на синтеза на феромони, което се отразява и на способността ни да привличаме срещуположния пол.

Поради лесната „загуба“ на феромоните учените преди години се заемат и създават техен синтетичен вариант. По-късно в редица изследвания са доказали, че жените, които използвали обогатени със синтетични феромони парфюми, се радват на повече на мъжкото внимание.

Естесвено Производителите на козметика и парфюмерия доста ентусиазирано посрещнали информацията за феромоните и въздействието им върху човека. В производството на парфюми веднага са започнали да използват синтетични феромони, които се смятат за пълен аналог на естествените. Наличието на феромони в парфюмите не налага вече ограничаване на ароматите, които да се ползват от всеки според вкуса и настроението.

Ползата от такива аромати е двойна. Учените твърдят, че продуктите, които съдържат синтетични феромони, стимулират отделянето на естествени феромони от тялото. Специалистите ги препоръчват особено за запазване на влечението между партньорите в дългогодишна връзка, когато се наблюдава адаптиране към естествените феромони на другия.

Приятният аромат с феромони има и терапевтичен ефект, редуцира стреса и умората, енергизира, активизира и създава жизнерадостно чувство.

Интерес към феромоните има не само от страна на жените, но и от страна на силния пол, независимо от възрастта.
Различни хора, които ползват продукти с феромони, споделят, че те подобряват емоционално им състояние. Според тях тези  аромати подобряват настроението им, правят ги по-открити и разкрепостени  при общуването им с останалите.

Парфюми с Феромони за жени

Парфюми с Феромони за мъже

Зареждам... Моля изчакайте!