Колко аромата трябва да има една жена

Всички ние все някога си задаваме този въпрос и в повечето случаи отговаряме - Повече от един. Разбира се,повечето от жените ден след ден ползват един и същ аромат, казвайки, че са намерили идеалния свой парфюм. Едва ли ще се намери човек, който ще иска цял живот да слуша една и съща песен, да гледа един и същ филм и да се наслаждава на една и съща картина.

Защо с парфюмите трябва да е по различно?

По мнението на специалистите от американската организация The Fragrance Foundation, в парфюмерийната колекция на всяка жена трябва да има 4 аромата: Цветен, Ориенталски, Зелен и Шипров. Изглежда авторите се опитали да хванат всичките типове на парфюмите. А какво да правим с личните предпочитания на жените?  Все пак някой обича само цветни аромати, а някой ненавижда ориенталски. А какво да правим с дървесните и морските аромати?

Парфюмерийната колекция на всяка жена трябва да има 8 аромата!

Аромат за офис

Избор на аромат за офиса не е проста работа.В днешно време все повече големи компании въвеждат забрана за използването на парфюми,и всичко това е защото някой не умее да си избира аромат.За офис не може да „обличаш” тежки,интензивни аромати.По добре да се избере лек,универсален аромат.Много е важно избрания аромат да се съчетава с химията на вашата кожа,тогава той ще звучи хармонично.Също така трябва да помним и за уместността на парфюма в конкретна ситуация-не може да избираме за офис сексуални ,агресивни аромати.

Празничен аромат

Празничния аромат,за разлика от офисния, трябва да бъде ярък, забелязващ. Ако сте поканени на сватба, рожден ден или друг празник, най добрия избор ще бъдат цветни аромати. При тях всяка жена може да намери този, който е най подходящ за нея, все пак цветни аромати са много-меки, ориенталски, дървесни, зелени и т.н.

Еротичен аромат

Всяка жена понякога иска да се почувства като героиня от „Първичен инстинкт”,фатална жена,привличаща внимание на всички околни мъже,и да ги побърква с един поглед.Да се създаде такъв образ не е лесно,но не е невъзможно-прилепнала черна рокля,обувки с ток,хубави чорапи и сексуален аромат.Правилно избрания парфюм прави на мъжете същия ефект,като дантелен корсет.

Комфортен аромат

Понякога сме много уморени от работа, или сме се скарали с приятелка или просто в определени дни от месеца, трябват ни бързи мерки за повдигане на настроението и тонуса. Може да вземем топла вана, да поседим във фотьойла с любима книга, да пийнем  чаша вино  или да се възползваме от аромата с който се чувстваме  топло, уютно и комфортно.Това е аромат, който ви обкръжава с невидима аура на спокойствието. Аромата трябва да бъде лек и непринуден,  може да легнете да спите с него и той няма да ви пречи.Идеално подхождат меки,топли аромати.

Аромат за всеки ден

Във вашата колекция трябва да има поне един универсален аромат. Можем да го „облечем” за вилата, в магазина, на фитнес. По правило,т ова са спокойни, ”незабележими” аромати, но това не намалява качествата им.

Детски аромат

Коя от нас понякога не иска да се почувства Лолита, да сложи къса поличка, да заплете плитки.

Винтажен аромат

Кринолин,поли,корсети,бухнали ръкави-всички понякога тъгуваме за миналото.Да направиш екскурзия в 40-те,50-те години не е сложно.В много градове се откриват магазини за дрехи от миналото,или да се разровим в раклите на баба.Същото и с парфюмите.Ако майка ви е обичала парфюми и има останали от нея,това е добре.Ако не,значи ще трябва да се търси.

Любим аромат

Както се казва,голямата обич е само една в живота,за това последното,осмо място го резервираме за любимия аромат,който винаги трябва да присъства в колекцията.Това е този аромат,който е издържал изпита на времето,с когото ни е леко и удобно,и най важното,с когото можем да бъдем себе си,без маски,роли и костюми.

Зареждам... Моля изчакайте!